لزوم بریکت سازی آهن اسفنجی ورق ck45
آهن اسفنجی به دلیل ماهیت روش ایجاد آن ساختاری متخلخل با استحکام تحت داراست . این ساختار در تراز ذوب مخصوصا هنگام استعمال از کورههای عظیم دو نقص حساس ساخت می نماید :
ساختار متخلخل آهن اسفنجی مرحله ویژهی بالایی دارااست . این چالش در دمای بالا و هنگام ذوب , پتانسیل آهن اسفنجی برای اکسیداسیون را بالا میبرد . ورق ck45اکسید آهن به سرباره منتقل می شود و بازده کلی مراحل کاهش پیدا میکند .
استحکام مکانیکی کم آهن اسنفجی سبب میگردد حین شارژ توشه به کوره خردایش شارژ واقعه بیافتد . ذرات خرد شده آهن اسفنجی به صورت غبار از فضای کوره بیرون میشود . این مورد هم سبب ساز کاهش بازده فرایند ذوب میگردد . همینطور خروج غبار از فضای کوره سبب زخم به بقیه امکانات کارگاهی میگردد . چالش خروج غبار برای کوره قوس الکتریکی خلل جدیتری است .
اشکال بریکت آهن اسفنجی ورق ck45
بریکت بر پایه ی گونه ساخت به سه گونه کلیدی تقسیم میشود :
بریکت داغ ورق ck45
این جور بریکت بهدنبال پروسه احیا آهن در کورههای احیا بدون واسطه ساخته میگردد . دراینصورت بعداز انجام برخورد های احیا و در نصیب پایینی کوره که آهن اسفنجی دمایی در حدود 650 جایگاه سانتیگراد داراست , یک دستگاه بریکت زن قراردارد . آهن اسفنجی زیر فشار دستگاه بریکت زن قرار میگیرد و با دقت به اینکه دمای بالا است و سینتیک شکافت سریعتر , بریکت داغ که ساختاری فشرده داراست , ساخت میگردد . این مدل بریکت مالامال مصرفترین مدل بریکت آهن اسفنجی است .
این جور بریکت از ورق ck45 حیث ابعادی بزرگتر از سایر گونه های بریکت است . خاصیت مکانیکی و شیمیایی بریکت داغ یا این که HBI مطلوب شارژ به کوره قوس الکتریکی است .
در تصویر ذیل نمونهای از بریکت داغ چشم می گردد .
بریکت داغ
بریکت سرد ورق ck45
آهن اسفنجی ورق ck45
این دسته بریکت بعد از ایجاد آهن اسفنجی و به امداد چسبهای منحصر سیلیکاتی ساخته میشود . به طور کلی آهن اسفنجی در موقعیت جامد به دو روش احیا بی واسطه و کوره تونلی ایجاد میگردد . به طور معمول آهن اسفنجی حاصله از طریق کوره تونلی به صورت بریکت سرد در می آید .
روش احیا بدون واسطه بر مبنا گاز است . ورق ck45مغایر آن روش تونلی بر شالوده زغال سنگ است . این روش بر پایه ی تبدیل زغال سنگ به گاز احیا کننده مونوکسید ورق ck45 کربن است .
بعد از احیا آهن اسفنجی با آب و چسب ادغام می گردد و در دستگاه بریکت زن پایین فشار بالا به صورت بریکت سرد در میاید . بریکت سرد یا این که CBI از حیث ظاهری بعدها مختلفی با HBI داراست . تصویر تحت یک مثال از بریکتهای سرد را نشان میدهد :
بریکت نرمه
در واحدهای احیا بی واسطه کارخانههای فولاد سازی اندازه قابل توجهی غبار آهن اسفنجی هم در حین فرایند تولید می گردد .
بریکت سرد
این غبارات که دوچندان ریز می باشند گردآوری می شوند . برای خودداری از اتلاف آهن و ارتقا بازده این غبارات که دربردارنده آهن احیا شده به همراه درصدی از ناخالصیها میباشند , به صورت بریکت در می آیند .
جهت ساخت بریکت نرمه هم غالبا از روشی شبیه روش ساخت CBI به کارگیری می گردد . بریکت نرمه به دلیل تفاوت در ادغام شیمیایی و حضور ناخالصیها از کیفیت پایینتری شامل است . ولی با این وجود گشوده نیز در فولادسازی مورد استعمال قرار میگیرد و موءثر است .
بریکتها در یک اتمسفر احیایی ذوب میشوند . از این مذاب مقاطع میانی فولادی به دست میاید . بدین ترتیب کیفیت بریکت در کیفیت مقاطع آخری فولادی مانند میلگرد معمولی , میلگرد آجدار , ورق فولادی , از جمله ورق سیاه و ورق روغنی , تیرآهن , هاش سبک , هاش سنگین وزن , نبشی , ناودانی , سپری , گونه های پروفیل , لوله و … تاثیر گذار است .